top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıtoksoycem35

Apollo.io, 100 milyon dolarlık yatırım ile değerlemesini 1.6 milyar dolara çıkardı

Veri zekası (data intelligence) ve satış etkileşim platformu Apollo.io, D serisi yatırım turunda 100 milyon dolarlık yatırım alarak değerlemesini 1.6 milyar dolara çıkardı. Bain Capital öncülüğündeki yatırım turuna Sequoia Capital, Tribe Capital ve Nexus Venture Partners da katıldı. Aynı zamanda, şirket bünyesinde 270 milyon doğrulanmış B2B alıcı firma bilgisini barındırıyor ve şirketler, Apollo'nun B2B veri ağını müşteri ilişkileri yönetim sistemlerine entegre ederek birinci taraf verilerini zenginleştirebiliyor. Bu veri ağının, yeni potansiyel müşterileri belirleme ve hedefleme konularında kritik bir rol oynadığı belirtiliyor. Apollo ayrıca, yapay zeka destekli ve satış odaklı bir asistan sunmaktadır.



Apollo'nun rekabetçi sahada FlashIntel ve ZoomInfo gibi rakipleri bulunmaktadır. Şirketin kurucusu Tim Zheng, Apollo'nun rakiplerinden farkını, ürününün baştan sona tek bir platformda sunulan birleşik bir pazara açılma çözümü olarak tasarlanmış olmasında görmektedir. Zheng, Apollo'nun ürün açısından rakiplerinden farklı bir seviyede olduğunu vurgulamaktadır. Şirket verilerine göre, son 2 yılda Apollo %900'lük bir büyüme kaydetmiştir. Geçen yıl 1 milyon yeni kullanıcı kazanan şirket, toplamda 40 binden fazla müşteriye ulaşmıştır.



Bu yeni yatırım turuyla birlikte Apollo'nun toplam yatırım miktarı 250 milyon doları aşmış oldu. Şirket, bu sermayeyi ürün geliştirmeye, Ar-Ge çalışmalarına ve ekibini genişletmeye yönlendirecektir. 2025 yılına kadar şirket, mevcut 450 çalışan sayısını 1000'e çıkarma hedefi belirlemiştir.

5 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page